Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu„ Slatina

NOUTATI

Deoarece noi chiar luam în serios responsabilitatea pe care o avem fata de comunitatea din care facem parte, sustinem proiecte care îs...
Read More

Sfarsitul de an scolar 2016-2017, a fost un an scolar plin de evenimente frumoase si de reusite pentru absolventii nostrii.  Colectivul...
Read More

marți, 24 octombrie 2017

Deoarece noi chiar luam în serios responsabilitatea pe care o avem fata de comunitatea din care facem parte, sustinem proiecte care îsi propun sa ajute persoanele din medii defavorizate si in care noi ne implicam activ prin STRATEGIA NATIONALA DE ACTIUNE COMUNITARA, S.N.A.C. un program educational, un parteneriat menit sa faca legatura între cei ce vor sa ajute si cei ce au nevoie de ajutor.


De aceea, ne-am propus ca prima activitatea de voluntariat din acest an scolar sa fie "Saptamana fructelor si legumelor donate".

DENUMIREA ACTIVITĂŢII: „Săptămâna fructelor și legumelor”
DOMENIUL ACTIVITĂŢII: Campanie sociala
DATA:
PROMOVAREA 23-27 OCTOMBRIE 2017
INFORMAREA 30 OCTOMBRIE- 3 NOIEMBRIE 2017
COLECTAREA 6 -10 NOIEMBRIE 2017
ACHIZITIONAREA 13-17 NOIEMBRIE 2017
PREDAREA DONATIILOR 20-24 NOIEMBRIE 2017
PARTENERI:
1.      EPISCOPIA SLATINEI cu adresa: FRAŢII BUZEŞTI, nr.15, Slatina, jud. Olt, cod 230080. TEL: 0249-421026, 0349-416862, 0349-416864 FAX: 0349-416861 E-MAIL: episcopiaslatinei@gmail.com WEB: www.episcopiaslatinei.ro reprezentată de Pr. Constantin Aldea - Consilier social
2.      Asociația „KINONIA”  cu adresa FRATII BUZESTI 15, SLATINA; Telefon: 1733504002 (AJUTOR*) reprezentată de Pr. Varzaru Madalin
LOCUL DESFĂŞURĂRII: Colegiul National Vocational “Nicolae Titulescu” Str.Aleea Rozelor , nr. 5 Slatina Jud, Olt
SCOPUL ACTIVITĂŢII: Promovarea voluntariatului  în rândul elevilor cu suportul părinţilor şi
al cadrelor didactice C.N.V. “N.Titulescu” Slatina.
OBIECTIVE:
• încurajarea participării elevilor la acţiuni de voluntariat;
• implicarea elevilor in viaţa comunităţii locale;
• însuşirea de valori civice precum solidaritatea, implicarea şi  munca în echipa.
BENEFICIARI:Familiile cu situații  financiare defavorizate, identificate în rândul elevilor C.N.V. “N.Titulescu” Slatina și familiile din centrele cu activitate comunitară  reprezentate de Pr. Constantin Aldea - Consilier social din partea Mitropoliei Slatina și  de Pr. Varzaru Madalin reprezentantul
asociației „KINONIA”.
VOLUNTARI: Profesorii, profesorii învățători, colectivele claselor voluntari ai liceului nostru.
Asadar vom parcurge cativa pasi:

1. Promovam voluntariatul în rândul elevilor, cu suportul parintilor si al cadrelor didactice C.N.V. “N.Titulescu” Slatina.
2. Ii informam si venim in intampinarea lor cu rugamintea de a facilita demersul aplicativ.
In acest sens am gasit o varianta productiva si eficienta. Prin donarea unor carduri de tip cadou, individual sau colectiv. Carduri ce se achiziioneaza din magazinele de tip Kaufland, acestea se activeaza la casa de marcat cu suma dorita de voluntari. Astfel evitam costurile suplimentare ce includ stocarea legumelor si a fructelor (ladite, sacose, plase, saci, etc.),evitam problemele legate de depozitarea acestora pe intreaga perioada a campaniei de colectare (depistarea unui sali cu aerisire permanenta, ferita de razele soarelui si dotata cu frigider) si de asemenea evitarea problemei legate de transportul fructelor si legumelor dintr-un corp al unitatii in celalalt si mai apoi catre beneficiarii campaniei.
Prin aceste carduri cadou, noi le daruim celor nevoiasi cumparaturi multiple (fructe si legume proaspete dar si alimente neperisabile: faina, malai, fasole, ulei, zahar. s.a.), astfel fructele si legumele donate vor ajunge cu adevarat proaspete.
3. Echipele de voluntari vor veni si vor colecta cardurile in baza unui proces verbal de primire predare, prin care se va atesta primire, respictiv predarea cardurilor cadou cu valoare specificata, prin care se vor achizitiona ulterior fructele si legumelor. Se vor face poze si ne vom bucura pentru fiecare gest, fiecare donatie, pentru fiecare voluntar donator castigat.
4. Activitatea de achizitionare in baza donatiilor. Vom incerca sa cumparam cat mai diversificat si cat mai chibzuit, vom opta pentru fructele si legumele de sezon fiind cele mai rezistente la alterare, iar benefciarii nostrii se vor putea bucura cat mai mult timp, vom achizitiona si alimente neperisabile, imbuteliate si ambalate ce ii vor ajuta pe beneficiarii nostrii sa consume cu mare drag si pe o perioada mai indelungata fructele si legumele donate cu atata drag de voluntarii donatori ai familiei Titu. Vom face poze, vom scana bonul cumparaturilor si ne vom bucura sa ne vedem cu beneficiarii.
5. Vom preda cumparaturile in stare buna, proaspete si apetisante, vom face proces de predare primire si de asemenea ne vom poza, drept amintire ca am facut inca o treaba buna, un gest curat si total dezinteresat.

Activitatile din anii trecuti s-au derulat datorita dumneavoastra, iar pentru acest fapt noi va multumim!

Vrem ca de la an la an sa invatam, sa fim mai operativi, sa implicam din ce in ce mai multi oameni, sa incurajam altruismul in randul celor mici dar si in randul celor mari!

Anul acesta va invitam sa ne fiti inca o data aproape, sa desfasuram activitatea S.N.A.C. cu un singur scop, sa ajutam real cat mai multi oameni!

Daca aveti intrebari in legatura cu activitatea Saptamâna fructelor si legumelor, va rugam sa contactati coordonatorul S.N.A.C. - Delia Vasile.

Totul pentru binele aproapelui, ca într-o mare familie, FAMILIA TITULESCU

Multumim voluntarilor, donatorilor si echipei C.N.V.N.Titulescu Slatina.

joi, 19 octombrie 2017

Studiu compozitional -Portret dupa model

Paginatie
Construcție -Axe verticale
                      - Axe orizontale
                      - Linii de forță
                      - Proporții
                      - Raport / măsurători
Valorație -trepte tonale

luni, 16 octombrie 2017

Tema - Elemente de construcție tridimensionala

Despre cum înțelegem formele, de la plan la obiect, despr schița și proiect. Forma plana vs. forma spațială. Astăzi îi familiarizam pe elevii noștri cu noțiuni despre percepția formei și redarea acesteia în spațiu plastic nu sau tridimensional.

luni, 9 octombrie 2017

"Toamna se numara bobocii"

Inceputul orelor de atelier presupune organizare, familiarizare cu mobilierul si instrumentele de specialitate, asadar de astazi ne familiarizam bobocii cu formele 2D, respectiv 3D.

luni, 2 octombrie 2017





Bun venit in noul an scolar 2017-2018!



 Colectivul de elevi constituit la nivelul unităţii de învăţământ şi reprezent de grupa de la clasa de arte a profilului de arte vizuale fiind alcătuit din elevii   Alexandru Andreea,  Dumitrescu Dragoș,     Filip Cristina,     Constantin Alina,    Geambașu Gabriel,     Geană Ionuț,       Șandor Andreea,     Manolache Adina,      Mihai Diana,  Olteanu Mădălina, a realizat la clasă, lucrând activitatea de expunere si de promovare a  profilului de arte plastice.  
Astfel am contribuit la îmbunătăţirea activităţii proprii prin utilizarea metodelor interactive de învăţare-predare dar şi prin tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC), prin stiluri și experimente de cercetare ştiinţifică realizate prin inovare educaţională, creaţie ştiinţifică, tehnică şi artistică, practic am urmărit dezvoltarea competenţelor-cheie şi profesionale ale colectivului de elevi specifice oricărui tehnician în tehnici artistice.   Întregul proiect urmărește să dezvolte competentele,  deprinderile și priceperile elevilor noștrii, ca rezultatul final să reprezinte și să obțină performața școlară, să prevină eșecul școlar, absenteismul, adică să răspundă la obiectivele planului de dezvoltare instituţională al unităţii noastre de învăţământ.
Obiectivul general al proiectului,  în acord cu planul de dezvoltare instituţională al unităţii de învăţământ este de creştere a eficienţei şi a performanţei în studierea artelor în învățământul preuniversitar și de asemenea  utilizarea tehnologiilor și a tehnicilor moderne în formarea competențelor specifice  actului creativ artistico-plastic, creşterea numărului de elevi participanti la olimpiada şi concursurile de arta plastică și decorativă dar și promovarea imaginii unității școlare în comunitatea locală.

·         Activitatea 1
În această etapă, elevii și-au ales câte o temă de lucru,  identificând astfel o temă în acord cu nivelul de cunoştinţe şi competenţe al fiecăruia, din lista cu teme propusă de profesorul coordonator.
Ca resurse pentru întocmirea acestei liste am consultat  atât albume cât și cărți de specialitate.
Pentru alegerea tematicii, elevii au fost antrenați într-un joc, brainstormingul de idei și astfel identificarea temelor a fost mult mai atractivă lor dar și feedback-ul a fost unul pozitiv.

·         Activitatea 2
În cea de-a doua parte a proiectului fiecare elev a fost atras către o zonă de analiză şi interpretare a tematicii alese, obiectivul aceste activități fiind cel de a identifica nevoile elevilor, atăt cele motrice, făcând referire la priceperile practice ale fiecăruia cât și cele cognitive de consolidare a cunostinţelor referitoare la elementele ce aparțin informațiilor teoretice din istoria artelor și nu numai. În acest sens am apelat la resurse precum calculatorul, albume de artă și manuale școlare de Arte vizuale și Educație plastică.
Rezultatul final a fost de informare, de identificare a nevoilor elevilor și astefl s-au luat măsuri și s-au stabilit reguli și etapele de lucru pentru a putea începe documentarea și realizarea lucrării teoretice.

·         Activitatea 3
 Documentarea în sine a reprezentat una din cele mai elaboroase etape de lucru în acest proiect, elevii au căutat și navigat pe internet pentru a căuta surse de inspirație, utilizând resurse precum calculatorul sau videoproiectorul, însă am utilizat și suportul tipărit al albumelor de artă, al  cărților de specialitate și al  manualor școlare.Astef elevii, au citit și au dobândit noi cunoștințe putând astfel să-și formeze idei proprii și să întocmească vbaza teoretică a lucrarilor teoretice. Tocmai aceste lucrări au reprezentat baza și punctul către realizarea prin  priceperi, deprinderi, metode și tehnici de învațare  de tip TIC, care să le faciliteze o documentare eficientă. La finalul acestei etape, 80% dintre elevi  s-au identificat ca utilizând surse de informare în sistemele multimedia- internet și  doar 20% din elevi utilizează metode de învățare tradițională, manuale și alte cărți de specialitate.

·         Activitatea 4
 Etapa practică a început să deruleze în momentul în care lucrarea teoretică a fost definitivată, astfel prin metode și tehnici noi de lucru elevii au putut să-și simuleze abilitățile și depriderile lor practice prin dezvoltarea competentelor de utilizarea a unor tehnici de lucru specifice actului creativ artistico-plastic.
Fiecre dintre elevi și-a ales câte o tehnică de lucru specifică nivelului său de lucru, având ca resurse  șevaletul, materiale și intrumente specifice tematicii abordate:
1.       Alexandru Andreea – tehnică grafică : tușuri și laviuri;
2.       Dumitrescu Dragoș – tehnică grafică : grafic liner;
3.       Filip Cristina- tehnică mixtă: acrilice, materiale nonconvenționale;
4.       Constantin Alina- tehnică grafică: ilustrație caligrafică- instalație;
5.       Geambașu Gabriel – tehnică grafică : creion, cărbune grafic;
6.       Geană Ionuț – tehnică decorativă: instalație, materiale nonconvenționale;
7.       Șandor Andreea– tehnică decorativă: instalație, materiale nonconvenționale;
8.       Manolache Adina– tehnică mixtă: acrilice, pastel, liner, tuș;
9.       Mihai Diana – tehnică pictură: acrilice;
10.   Olteanu Mădălina – tehnică mixtă: acrilice, pastel, liner, tuș;
Astefl, elevii au ales 70% să utilizează tehnici clasice, tradiționale artelor plastice și decorative
30% din elevi realizeză instalații/machete  nonconvenționale. Această etapă s-a desfășurat normal, elevii avănd subiecte interactive, tehnici inovative urmând astfel dezvoltarea competențelor,  a deprinderilor și a priceperilor elevilor noștrii, ca rezultat al performaței școlare,a prevenției eșecului școlar și  a absenteismului școlar.

·         Activitatea 5
Poate cea mai plăcută și mai emoționantă parte a proiectului este cea de-a cincea și anume expoziția, fiind cea care ajută la analiza și interpretarea rezultatelor de performaţă a elevilor clasei a XII-a Arte față de comunitatea locală.
Diseminarea acetei etape s-a realizat prin discuții libere, feedback-ul fiind unul pozitiv, dar și prin articolele din presa locală care relatează experiența acestei expoziții. 





































Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib